Ростислав Фук

На Тернопільщині поліцейські ганялися за п’яним водієм під час комендантської години

Аби уникнути адміністративного покарання, фігурант запропонував поліцейським 5 тисяч гривень хабаря

Автомобіль ZAZ Sens намагалися зупинити для перевірки збаразькі патрульні 14 вересня, близько 3:30, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, водій проігнорував вимогу зупинитися, натомість пришвидшився і почав втікати. Правоохоронці ввімкнули спецсигнали і почали наздоганяти правопорушника. Невдовзі інспектори заблокували та зупинили автомобіль на виїзді зі Збаража.

Під час спілкування з водієм патрульні помітили, що він перебуває напідпитку. Чоловік погодився пройти огляд для визначення ступеня сп’яніння на місці зупинки. Драгер показав 1,27 проміле алкоголю.

Щоб уникнути адміністративного покарання за керування у стані сп’яніння, фігурант запропонував поліцейським 5 тисяч гривень хабаря. Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 130 КУпАП (керування у стані сп’яніння). Також йому буде винесено постанову за статтею 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео