Тамара Коблик

«Ти у наших серцях»: в Курській області загинув Герой з Тернополя Микола Погорілий

Поховають захисника 8 вересня на Алеї Героїв на Микулинецькому цвинтарі. Вічна і світла пам'ять

Під час виконання бойового завдання загинув 39-річний захисник з Тернополя Микола Погорілий. Його життя обірвалось 4 вересня. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Трагічну звістку підтвердили рідні військового, спогадами про нього та словами співчуття поділилися на фейсбук-сторінці українського «Пласту», учасником якого був воїн.

Як йдеться у повідомленні, Микола Погорілий народився у Киргизстані у сім'ї військовослужбовців, загинув у селі Погребки Суджанського району Курської області.  Він був пластуном-новаком в гнізді ч.15 «Володарі ночі» в станиці Тернопіль. Учасник кількох новацьких таборів, зокрема в с. Кутянка та на пластовій оселі «Сокіл» в Карпатах у 1996 р.

Перейшовши в юнацтво спершу належав до 13 куреня ім. Олекси Довбуша (виховник Олег Сиротюк), а згодом пластун гуртка «Характерники» 51 куреня ім. Святослава Завойовника (виховник ст. пл. скоб Роман Гафійчук). Учасник пластових таборів, мандрівок та акцій. Пластову присягу склав на заході «Листопадовому Зриві» 1 листопада 1999 р. на Микулинецькому цвинтарі Тернополя біля могили Українських січових стрільців. Активно пластував орієнтовно до 2001 року, - йдеться на сторінці Пласт - український скаутинг у фейсбуці.

В юнацькі роки Микола захоплювався кікбоксингом, відвідував відповідну секцію. Працював юристом фінансового управління Тернопільської ОДА. Згодом був заступником начальника відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Тернополі.

Військовим став у віці 33 років. Вдруге підписав контракт 30 січня 2022 році з 44-ю окремою артилерійською бригадою імені гетьмана Данила Апостола.

Під час повномасштабного російського вторгнення був оператором-топогеодезистом самохідного артилерійського взводу самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону.

Загинув вночі 4 вересня 2024 р. під час виконання бойового завдання внаслідок артилерійського обстрілу противника по вогневих позиціях артилерійського взводу поблизу населеного пункту Погребки Курської області.

Панахида відбудеться 7 вересня о 19.00 год в Домі печалі (великий зал) по вулиці Микулинецькій у Тернополі. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила сестра полеглого Героя Зоряна Удич.

Чин похорону 8 вересня розпочнеться о 10.00 год з Дому печалі. Поховання - на Алеї Героїв на Микулинецькому цвинтарі.

Просимо про молитву за душу Миколи Погорілого і усіх полеглих захисників та захисниць, - йдеться у повідомленні. - Микола Погорілий, ти у наших серцях! 

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Миколи Погорілого з приводу непоправної втрати. Вічна і світла пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщину назавжди повернеться Герой Ігор Чорний.

Фото з соціальної мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео