Ростислав Фук

Сміливо з перших днів пішов у військкомат: на Тернопільщині попрощалися з Героєм Юрієм Лопушанським (фото)

Герой загинув 23 вересня на Херсонщині

Жителі Підволочиська попрощалися з лейтенантом Юрієм Лопушанським. Про це повідомили на сторінці Підволочиської міської ради.

Герой загинув 23 вересня на Херсонщині.  

Юрія всі знали як доброго та життєрадісного молодого хлопця, який завжди був готовий допомогти, підставити плече. Добрий син, найкращий брат, вірний друг, надійний побратим і мужній воїн. Він один з перших став на захист своєї Батьківщини, – йдеться в повідомленні.

За словами архієпископа Православної церкви України Нестора, який очолював похоронну процесію, любов до України можна показувати в різний спосіб, але справжні Герої – такі як Юрій, який мовчки та сміливо з перших днів пішов у військкомат, а потім і на війну для захисту нашої держави.

Він не був професійним військовим, але маючи військову кафедру, офіцерське звання - лейтенанта, став в ряди ЗСУ, залишився вірним присязі і до останнього подиху боровся за Україну, – сказав Нестор.

Батькам воїна Юрія на похороні вручили «Пам'ятний лист на знак глибокої вдячності за жертовне служіння в лавах Збройних сил України» від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Щиро дякуємо, що зуміли виховати такого сина, - зі сльозами на очах сказав один з його побратимів.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Юрія Лопушанського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, 26 вересня на Кременеччині поховали Героя Олександра Микитинця.

Фото Підволочиської селищної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео