Ростислав Фук

На Тернопільщині працює вакцинальний автобус (фото)

Перший візит команда здійснила до Золотниківської громади

На Тернопільщині розпочав свою роботу автобус для допомоги в проведенні вакцинальної кампанії проти COVID-19 та імунізації під час воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Вперше команда здійснила візит до Золотниківської громади. Вакцинальний автобус доставив мешканців сіл Котузів, Гвардійськ, Сапова, Гайворонка та Вишнівчик до фельдшерського пункту села Зарваниця, де облаштований тимчасовий пункт вакцинації.

Тут мешканцям громади безоплатно перевіряли рівень цукру в крові, вимірювали артеріальний тиск, робили загальний аналіз крові та кардіограму за допомогою телемедичного обладнання. Окрім того, охочі безкоштовно отримали щеплення від коронавірусу, дифтерії і правця.

До слова, МОЗ України передало на Тернопільщину 4 автобуси Ankai для проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації під час війни. Їх використовуватимуть для забезпечення та швидшого доступу до щеплення проти вакцинокерованих хвороб вразливим групам населення, маломобільним людям, переселенцям, людям похилого віку, а також тим, хто проживає у віддалених та важкодоступних районах.

Наступний виїзд планується в село Крижі Кременецького району орієнтовно 20 квітня (дата уточнюється).

Фото Тернопільського обласного центру контролю та профiлактики хвороб

Вибір читачів за тиждень

Відео