Ростислав Фук

На Тернопільщині припинили діяльність незаконного грального закладу (фото, відео)

Заклад був облаштований в орендованому приміщенні та працював цілодобово в закритому режимі

Діяльність незаконного грального закладу, який функціонував у центрі Чорткова, припинили співробітники обласного управління карного розшуку спільно з Тернопільською обласною прокуратурою. Коли до ігрової зали навідалися правоохоронці, там перебували відвідувачі та адміністратор, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Заклад був облаштований в орендованому приміщенні та працював цілодобово в закритому режимі. Розпізнавальних вивісок чи реклами не було. Потрапити всередину могли лише перевірені клієнти. До приміщення пускали за ідентифікації з допомогою камер відеоспостереження, які були встановлені на вході.

Бізнес із проведення азартних ігор організував 42-річний житель Чорткова. До справи залучив трьох жінок, які виконували роль адміністраторів у закладі. Бізнес приносив чималий прибуток – за добу заробляли від 20 до 40 тисяч гривень. Відвідувачі робили ставки, сплачували кошти та отримували доступ до гри.

Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські вилучили в ігровому закладі 21 системний блок, 63 монітори, 3 мобільних телефони, чековий апарат, майже 14 тисяч гривень, чорнові записи клієнтської бази та виручених коштів за добу. Вилучену комп’ютерну техніку направлено на експертизу.

Також чимало речових доказів протиправної діяльності правоохоронці виявили за місцем проживання організатора. У нього вилучили два ноутбуки, монітор, мобільний телефон, а також готівкові кошти: понад 224 тисячі гривень, 5 300 американських доларів та понад 6 800 євро.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 203-2 (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео