Віра Олександрович

На Тернопільщині проводитимуть навчання для тих, хто хоче правильно поводитися зі зброєю (відео)

Записатися зможуть усі охочі за номером телефону: 067-447-25-60.

На території колишньої школи «Орбіта», що у Тернополі, проводитимуть навчання для всіх, хто хоче знати, як поводитися зі зброєю, наприклад, із автоматом. Окрім того, на Тернопільщині передбачили особливі тренування із поводження з важкою зброєю, але - тільки для правоохоронців. Для цього визначили кілька місць.

Просили місцевих жителів не лякатися, якщо побачать раптом багато людей у формі. Якщо раптом почують гучні вибухи. Місцеві органи самоврядування, на території яких будуть проводити такі навчання, - попереджені.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш

Про це повідомили о 12.15 під час брифінгу в Тернопільській обласній держадміністрації (ОДА), точніше – у нещодавно створеній Тернопільській військовій адміністрації. До її складу входять очільники краю, міський голова Тернополя, керівники всіх місцевих підрозділів силових структур тощо. Саме вони володіють найактуальнішою інформацією щодо ситуації в області.

- Комунікація у нас покращується, - стверджує голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. – Раджу краянам стежити лише за офіційними каналами. Нам треба зберігати спокій, гуртуватися, не панікувати. Ми знаємо про події в інших регіонах. Наразі основним завданням є належно підготувати до ймовірного погіршення саме нашу область. 

Нагадаємо, в ОДА ще вчора попросили, сипати борошно чи шпаклівку перед входом на дахи, щоб було видно, чи був хтось на даху і ставив мітки. Крім того, на Тернопіллі заборонили продаж алкоголю.

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Ніч у Тернополі минула спокійно, транспорт зараз працює в нормальному режимі, запевнив мер. Але закликав і надалі не забувати про свою безпеку і правильно реагувати на сигнал «Увага, всім». 

- Навчання на території колишньої школи «Орбіта», що у Тернополі, розпочнуться від завтра, 1 березня, - каже він. – Охочих оволодіти знаннями про зброю чекатимуть там о 10.00, о 12.00 і о 14.00. Попередній запис обов'язковий! Номер телефона для запису: 067-447-25-60.

Також на просп. Злуки, 45 (де раніше був Центр вакцинації – прим.) облаштували місце, де зараз волонтери можуть плести захисні сітки. Долучитися просять усіх охочих. Допомоги матеріалами очікують від місцевих підприємців.

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол

До того ж, головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол уточнив, що навчання організують навіть для поліцейських, бо їм треба вміти керувати важкою зброєю. Наразі про це попереджають місцевих у зонах навчань. Також готують окремий номер телефона, де можна буде з’ясувати відповідну інформацію.

- Ми мусимо це робити, тому не лякайтеся, якщо в одному місці побачите багато людей у формі, - наголошує він. – Запам’ятайте, наші працівники всі мають відповідні нашивки і жетони. Увага! У наших лавах зараз є багато працівників з інших регіонів. Вони можуть говорити суржиком. 

Швидше за все, у темну пору знову будуть сигнали тривоги, запевнили учасники брифінгу. Тому поводитися усім треба відповідно. Усі мусять дбати про власну безпеку.

- Ми значно посилили охорону аеропорту, - додає пан Богомол. – Його, на щастя, не бомбили. Сподіваємося, так і буде. Однак із людьми, які мешкають поруч, проводять співбесіди, попереджають про різні сценарії подій. 

До слова, служба «102» вже починає працювати в звичному режимі. Частину дзвінків вдалося переадресувати на додаткові номери і це спростило роботу поліцейським. Вони зосередилися на інших напрямках. Наприклад, на знешкодженні різних дронів, якими просто намагаються відволікати увагу. 

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео