Орест Сарматський

Як дошкулити окупантам: 8 порад від генштабу ЗСУ

Оприлюднено поради щодо протидії просуванню російських агресорів Україною

Генеральний штаб Збройних Сил України озвучив алгоритм дій з боку населення у період наступу агресора.

Зокрема, йдеться про те, що задля недопущення просування ворога нашою територією, потрібно діяти ось так:

  1. Якщо побачили колону танків, після них обов'язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь який спосіб підійде. Немає палива - немає техніки.
  2. Якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу - валіть дерева, блокуйте також, не дайте їм вийти.
  3. Якщо знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100 %, що це ворог, не жалійте ліс, запаліть його… новий виросте на кістках окупанта!!!
  4. В кого в наявності ЕКСКАВАТОРИ, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас!
  5. До уваги власників ЗБРОЇ З ОПТИЧНИМИ ПРИЦІЛАМИ, не обов'язково у відкриту йти на ворога, стріляйте з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі - по ситуації.
  6. Знімайте вказівники на місцевості, всі ви орієнтуєтесь, ворог - ні. Якщо запитують, де знаходимось - проявіть фантазію, ДЕЗІНФОРМУЙТЕ ворога.
  7. Всі чули про мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об'єктів тощо. Засипайте землею, заливайте смолою, знищуйте будь-яким чином.
  8. Якщо є інформація, що ворог на підході, паліть солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу, - йдеться у повідомленні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео