Олена Чепіль

«Ми з народом України»: як за кордоном підтримують нашу державу (фото)

Світові знаменитості стали на підтримку України.

«Ми з народом України», – заявили Принц Гаррі та Меган Маркл, виступаючи проти порушення міжнародного та гуманітарного права України. Вони заохотили приєднатись світову спільноту та її лідерів зокрема. 

За Україну заступився англійський підприємець, мільярдер Річард Бренсон, який стверджує, що цей момент є поганою новиною не лише для нашої країни, але й для цілого світу й кожної нації. 

- Анексія Криму Росією в 2014 році стала першим серйозним порушенням Будапештського меморандуму. Російське вторгнення в найближчі дні розірве Меморандум і матиме катастрофічні наслідки. Відверта неповага до верховенства права та чинності міжнародних договорів була б катастрофічною для мирного співіснування між націями, – повідомив Бренсон. 

Відома американська реп-виконавиця Белкаліс Марленіс побажала, аби світові лідери почали дійсно думати про те, що є справді постраждалі громадяни. Війна, санкції та вторгнення мають бути останнім, про що ці лідери повинні турбуватися.

Реперка Cardi B виступила за Україну

Також відеоролик в підтримку України записала Мадонна.

Допис Мадонни в Інстаграм

Україну підтримала й американська співачка та авторка пісень Шер. 

- Якщо буде шанс, Путін пожере суверенні країни, допоки не воскресне СРСР. Це залишить Європу маленькою й незахищеною, –  заявила Шер.

Україну підтримала американська співачка Шер

Кетрін Винник, що є канадською акторкою та режисеркою українського походження, у соціальних мережах поширила допис з підписом: Підтримуй Україну. Я з Україною. 

Канадська акторка закликає бути на одному боці з Україною

Колекціонерка та дослідниця Юстина Стефанчук, яка проживає в Канаді, зазначила, що кожної хвилини намагатиметься зробити все на підтримку Україні, що буде в її силах. 

- Ми з вами, друзі, брати, сестри, Канада з вами. Українці Едмонтону, українці Канади залучають своїх депутатів, збирають мільйони доларів допомоги українській армії, тиснуть і лобіюють українські питання в урядових колах. На мітинг в підтримку України об’єдналися представники  різних політичних сил, говорили про конкретні кроки допомоги вже сьогодні. Наші захисники, хлопці, дівчата, які тримають українське небо, знайте, що ви – наші Герої, ви – наша гордість. Слава Україні! 

Уряди багатьох країн світу висловили свою підтримку, підсвітивши знакові будівлі в українські кольори.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео