На Тернопільщині розквітає Сад перемоги (відео)

Назву саду на Бучаччині приурочили майбутній перемозі України над окупантами

Яблуневий сад знаходиться на Бучаччині. Його назву приурочили майбутній перемозі української армії над російськими окупантами. Про це повідомляє Тернопільська військова адміністрація. 

У цьому саду застосовані найновіші технологічні підходи, які є у сучасному садівництві. Цей блок саджанців закладений за італійською технологією. Вона взята із регіону Південний Тіроль. Зокрема, з міста Больцано. Її суть полягає в тому, аби висадити максимальну кількість дерев на одному гектарі та отримати найвищий врожай найкращої якості, - розповідає технолог фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.

У саду встановлять систему протиградових сіток, щоб убезпечити рослини від пошкоджень. Застосовується сучасна система зрошування.

Заклали сад торік. У цьому році господарство планує отримати врожай у понад 30 тонн з гектара. А вже згодом обсяги зростуть до 100 тонн з гектара.

Спершу висадка саду була виключно соціальним проектом. Так, інвестори планували збільшити зайнятість місцевого населення. В залежності від періоду вегетації тут працює від 300 до 1500 людей щороку. Згодом ініціатива переросла у великий бізнес-проєкт, який сьогодні підтримує нашу економіку.

На підприємстві вірять – перемога обов’язково буде і готуються зібрати плоди «українського походження».

- 35 га саду висаджено українськими саджанцями, вирощеними в наших кліматичних умовах та нашими людьми. Плоди мають прекрасні смакові якості та високу врожайність, - зазначив Петро Гадз.

Нагадаємо, тернополян заклиають взяти участь у проєкті «Сади Перемоги». Мета проєкту - ефективно використати кожен клаптик землі, на якому можна виростити врожай, що допоможе знизити ризик гострої продовольчої кризи.

Фото та відео Тернопільської військової адміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео