Тамара Коблик

На Тернопільщині розквітли перші підсніжники (фотофакт)

Символічно, що розквітли ці тендітні першоцвіти у День всіх закоханих, 14 лютого

Світлиною перших цього року підсніжників поділилися на своїй сторінці у фейсбуці працівники Національного парку «Кременецькі гори».

Поодинокі квітуючі підсніжники на території національного природного парку «Кременецькі гори», 14.02.2023 р. - підписали фото у Національному парку.

Символічно, що розквітли ці тендітні першоцвіти у День всіх закоханих, 14 лютого.

Підсніжник звичайний - це один з найвідоміших першоцвітів, який, на жаль, найбільше страждає через свою славу. Підсніжник звичайний в Україні поширений в Карпатах, на Лівобережжі Лісостепу, в Передкарпатті, спорадично доходить до Правобережного Полісся й Лівобережного Лісостепу. Він зростає в дубових й грабово-дубових вологих лісах.

Ця тендітна багаторічні рослина занесена до Червоної книги України. В першу чергу підсніжник зникає через масовий збір на продаж. Найбільше його зривають напередодні свята 8 березня, яке міцно закріпилось у свідомості людей з образом цієї тендітної весняної квітки. Проте якщо таке варварське обривання продовжиться, цей першоцвіт залишиться лише на подарункових листівках. Продаж підсніжника звичайного є порушення Закону «Про Червону книгу України». При виявленні правопорушників звертайтеся до поліції.

Фото зі сторінки Національного парку «Кременецькі гори» у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео