Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть директорку школи за впровадження російських стандартів освіти

За даними слідства, громадянка України у вересні 2022 року погодилися співпрацювати з окупаційною владою

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо директорки навчально-виховного закладу у селі Зеленівка Запорізької області, обвинуваченої у вчиненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресорки у закладах освіти. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянка України, жителька с. Зеленівка Бердянського району у вересні 2022 року погодилися співпрацювати з окупаційною владою.

Обвинувачена стала директоркою у новоствореному країною-агресором навчальному закладі «Зеленовская средняя общеобразовательная школа». Працюючи на посаді керівника школи, вона спонукала учнів та їх батьків до навчання за російськими стандартами освіти, заохочувала батьків учнів грошовою винагородою в розмірі 5 тисяч рублів за умови згоди їх дітей навчатись за російськими програмами, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці кажуть, через низький рівень відвідування учнями школи директорка, за допомогою органів соціального захисту окупаційної влади, чинила тиск на батьків школярів, погрожуючи подальшим позбавленням батьківських прав.

Впроваджуючи навчальні плани на 2022-2023 роки за стандартами освіти рф освітянка організовувала та змушувала учнів школи брати участь у культурно-розважальних заходах, присвячених державним святам рф, виконувати гімн країни-агресора, поширювала її наративи, залучаючи до цього проросійські громадські організації, – кажуть прокурори.

Завершено досудове розслідування, що здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео