Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть ексдиректора товариства за привласнення чужого майна

Чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі

Прокурори Теребовлянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю, якого обвинувачують у привласненні майна підприємства. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що колишній директор сільськогосподарського товариства, підписавши договір про виробництво і введення в експлуатацію на підприємстві комплекту автомобільних тензометричних ваг вартістю 220 тис. грн, насправді встановив їх не на території товариства, а поблизу власної будівлі.

Обвинувачений використовував чуже майно для власного збагачення, надаючи послуги зі зважування автомобілів та отримуючи за це гроші. На привласнене майно накладено арешт із забороною розпорядження ним і його відчуження, – йдеться в повідомленні.

Чоловікові інкримінують частину 2 статті 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео