Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть підозрюваних у залякуванні вибухами підприємців та вимаганні у них коштів (фото, відео)

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі

Слідчі Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому щодо групи людей, які займалися вимаганнями. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 64-річний фігурант, залучивши до справи 47-річного спільника, вимагали у тернополянина 85 тисяч доларів.

Аби довести серйозність своїх злочинних намірів, - встановили саморобний вибуховий пристрій на автомобіль потерпілого. На щастя, від вибуху ніхто не постраждав, лише механічних пошкоджень зазнав транспортний засіб, – йдеться в повідомленні.

Потерпіла від злочинних дій старшого з підозрюваних ще одна тернополянка, в якої вимагали 250 тисяч євро.

Окрім постійних погроз розправою, які фігурант надсилав у вигляді смс-повідомлень, була й реальна загроза життю – одного дня батьки потерпілої виявили прив’язану до воріт приватного господарства гранату. Експертиза підтвердила, що це осколковий вибуховий пристрій, який в будь-який момент міг здетонувати, – кажуть поліцейські.

За вчинене 64-річному підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі. Йому оголошено підозру одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України - частина 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховими пристроями), частина 1 статті 263-1 (незаконне виготовлення вибухових пристроїв) ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 189 (вимагання з погрозою вбивства та насильства, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом вибуху) Кримінального кодексу України.

47-річному спільникові теж загрожує чималий термін. Санкція інкримінованої йому статті – ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео