Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть підозрювану в сприянні окупаційному режиму

Правоохоронці кажуть, підозрювана схиляла людей до підтримання окупаційної влади та сприяння у встановленні нового правового порядку

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки Запорізької області, обвинуваченій у колабораційній діяльності. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювана, підтримуючи воєнну агресію рф, утверджуючи окупаційний режим, у серпні-вересні 2022 року добровільно зайняла посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на тимчасово окупованій території у місті Приморськ Запорізької області.

Жінка прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації та зайняла посаду так званого «начальника государственного учреждения «Приморский районный центр занятости населения» министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области». Колаборантка здійснювала керівництво центром, реалізовувала єдину державну політику російської федерації у сфері зайнятості населення, розпоряджалася майном та його коштами, впроваджувала та контролювала дотримання підлеглими співробітниками положень законодавства рф, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці кажуть, здійснюючи особистий прийом громадян, підозрювана схиляла їх до підтримання окупаційної влади та сприяння у встановленні нового правового порядку, відповідно до законів держави-агресора, переконувала у необхідності здачі українських документів та отримання паспортів громадян рф, а також пропонувала поповнювати наявні вакантні посади на підприємствах, підконтрольних збройним силам рф, для забезпечення подальшого збройного опору українським військовослужбовцям.

Досудове розслідування за частиною 5 статті 111–1 Кримінального кодексу України здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео