Ростислав Фук

На Тернопільщині у сім разів зросла захворюваність на COVID-19

Ще у лютому за тиждень спостерігалось близько 100 випадків, зараз понад 100 у день. Багато людей у лікарнях

У сім разів зросла захворюваність на COVID-19 на Тернопільщині. Станом на 21 березня в області - 1092 активних хворих на коронавірусну хворобу, повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Ярмоленко.

Ще у лютому за тиждень спостерігалось близько 100 випадків, зараз понад 100 у день. Тобто, за місяць захворюваність зросла у 7 разів. Тому почали заповнюватись лікарні.

Для хворих на COVID-19 розгорнуто 918 ліжок, зараз вони заповнені на 12%. 108 громадян перебувають на стаціонарному лікуванні. Ми готові приймати нових хворих, лікарні забезпеченні кисневими станціями та потрібними препаратами, - каже Ольга Ярмоленко

Директорка нагадує, аби зменшити кількість людей хворих на коронавірус, варто вакцинуватись.

Рекордна кількість вакцинувань у нас була в 2022 році, а саме - 6 тисяч щеплень в місяць. Це було у вересні, згодом кількість зменшилися до 3 тисяч. Хочу зазначити, що люди активно вакцинуються у нас навіть попри війну. Один день, коли ми не проводили вакцинацію - це 24 лютого 2022 року, всі інші дні ми вакцинуємо стабільно, - розповідає Ольга Ярмоленко.

Знайти найближчий пункт вакцинації можна за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/

Читайте також: На Тернопільщині виявили кір серед дітей

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео