Олена Чепіль

На Тернопільщині зростає кількість госпіталізованих з COVID-19

Якщо, приміром, на початку лютого на Тернопільщині фіксували 20-30 інфікованих за добу, то зараз - це в середньому 160-190 випадків 

На Тернопільщині в декілька разів збільшилася захворюваність на COVID-19. Згідно з даними обласного центру контролю і профілактики хвороб, це в середньому від 160 до 190 інфікованих в області за добу. Тоді як, приміром, на початку лютого таких випадків було 20-30. Збільшилася й кількість госпіталізованих пацієнтів із COVID-19. Про це повідомив під час ефіру на “Ух-радіо” голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Продовжуємо реєструвати COVID-19. Люди вже відвикли і коронавірус відійшов на другий план у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення. Проте забувати про таке захворювання не варто, - каже він. 

Володимир Труш закликає жителів області не нехтувати правилами епідемічної безпеки та вакцинуватися. Зробити це можна безкоштовно, звернувшись до сімейного лікаря. Вакцинальна кампанія зараз триває доволі активно. 

Ми розуміємо, що зараз погода теж сприяє частішим захворюванням. Жителі області можуть плутати грип та COVID-19, тому варто одразу звернутися до лікаря, зробити тест і лише після того розпочинати правильне лікування, - наголошує очільник області.  

Нагадаємо, наприкінці лютого на Тернопільщині зафіксували новий підвид коронавірусу - Кракен. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео