Анастасія Кисіль

На Тернопільщині відмінили будь-які конкурси для школярів на вступ у 5-й клас

Учнів зараховуватимуть за поточними оцінками, які вони отримали у 4-му класі

Рада оборони області заборонила проводити вступні конкурси для зарахування школярів у 5-й клас. Дітей прийматимуть за оцінками попереднього року. Про це повідомив під час брифінгу 31 травня голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. 

Зазвичай вступ у 5-й клас відбувався так: діти проходили конкурс, отримували відповідні бали, за якими їх приймали у середню школу.  Зараз ми будемо зараховувати дітей у 5-й клас на основі тих оцінок, з якими вони завершили попередній рік. Також ми дозволили кожному органу місцевого самоврядування визначити інші правила вступу, але обов’язково без конкурсів, - каже очільник області.

До слова, на Тернопільщині почали перевірку пунктів тестування мультипредметного тесту. Однією з обов’язкових вимог є облаштоване укриття, щоб у разі повітряної тривоги діти перебували у безпеці. 

Як писав Терен раніше, у Міністерстві освіти і науки затвердили календарний план організації та проведення національного мультипредметного тесту. Тестування розпочнеться у липні і проходитиме в три сесії: основна 18 липня – 10 серпня, додаткова 16–20 серпня, спеціальна 12–16 вересня. 

Нагадаємо, через війну цьогоріч змінились умови до вступу у вищі навчальні заклади. Зокрема, зовнішнє незалежне оцінювання замінили на національний мультипредметний тест

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео