Тамара Коблик

На Тернопільщині відзначили спортсменів з інвалідністю (фото)

Усі вони — вихованці Тернопільського регіонального центру з фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю та ДЮСШІ «Інваспорт»

Подяки п’ятьом спортсменам, які показали високі результати на Чемпіонаті Європи та у Глобальних іграх серед людей з інвалідністю, вручив 20 червня голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Усі вони — вихованці Тернопільського регіонального центру з фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю та ДЮСШІ «Інваспорт».

Серед нагороджених, зокрема: 

майстрині спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Ольга Зазуляк та Руслана Муравська (Заслужені тренери України Іван Салук та Михайло Васірук).

У Глобальних іграх серед людей з інвалідністю, що з 2 по 11 червня тривали у французькому Віші, Ольга виборола дві срібних та бронзову медалі, а Руслана — дві срібних та золоту. Додамо, що участь у змагання взяли 1512 спортсменів з 44 країн світу, з 13 видів спорту. Україна була представлена у 2 видах спорту: 14 спортсменів — у легкій атлетиці та 4 спортсмени — у тенісі настільному.

  • заслужені майстрині спорту України з дзюдо Марія Бала та Софія Волянюк  (тренери — заслужений тренер України Леон Уруський, Віталій Гнатишин).

«Золото» з чемпіонату Європи з дзюдо серед спортсменів з порушеннями слуху, що від 3 по 7 травня тривав у болгарській Софії, привезла заслужена майстриня спорту України Марія Бала. Першість спортсменка здобула у ваговій категорії +78 кілограмів.

А ось майстриня спорту України, студентка факультету «Фізичного виховання» ТНПУ ім. В. Гнатюка Софія Волянюк на цьому ж чемпіонаті Європи, але у ваговій категорії 63 кілограми, виборола «золото» й «срібло».

  • заслужений майстер спорту України з футболу з наслідками ДЦП Іван Шкварло.

Титулований тернополянин брав участь у чемпіонаті Європи з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП в складі національної паралімпійської збірної команди України. Змагання тривали з 2 по 10 червня в італійському Орістано. У фінальній грі збірна команда України, зокрема й завдяки майстерності Івана Шкварла, перемогла збірну команду Англії з рахунком 3:0 та здобула «золото» чемпіонату Європи.

Фото Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео