Ростислав Фук

На Тернопільщині виявили двох п’яних водіїв вантажівок

В обох випадках інспектори склали на водіїв протоколи, вилучили водійські права та відсторонили від керування вантажівками

Двох нетверезих водіїв вантажівок виявили на Тернопільщині 5 грудня, повідомляють на сторінці Патрульної поліції області.

Першу вантажівку Renault інспектори зупинили за порушення правил дорожнього руху на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине. Водій ледь тримався на ногах, та все ж погодився пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки за допомогою алкотесту Драгер. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 2.52 проміле алкоголю в крові чоловіка.

Іншу вантажівку MAN патрульні зупинили в Тернополі на вулиці Об'їзній. Спілкуючись з водієм, поліцейські виявили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння, та пройти огляд на стан сп'яніння чоловік категорично відмовився.

В обох випадках інспектори склали на водіїв протоколи за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП, вилучили водійські права та відсторонили останніх від керування вантажівками.

Керування транспортним засобом в стані сп’яніння — це одне з найтяжчих правопорушень, передбачених КУпАП. Водій, який сідає за кермо напідпитку — потенційний вбивця. Він не здатен адекватно сприймати дорожню обстановку, через знижену швидкість сприйняття та реакції. А як визначити ступінь небезпеки для учасників дорожнього руху, якщо такий водій керує вантажівкою? - кажуть патрульні.

Загалом за минулу добу правоохоронці виявили 8 нетверезих водіїв. У всіх випадках патрульні склали відповідні адмінматеріали, рішення за якими прийматиме суд.

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео