Ростислав Фук

На Тернопільщині вшанували пам’ять генерала Сергія Кульчицького (фото)

29 травня 2014 року вертоліт, у якому перебувало 12 осіб, включаючи генерала-майора Сергія Кульчицького, був підбитий російськими терористами

У дев’яті роковини з дня загибелі в Чорткові вшанували пам’ять Героя України, генерал-майора, начальника управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної Гвардії України Сергія Кульчицького. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

29 травня 2014 року на четвертому блокпосту поблизу міста Слов'янська Донецької області. Там проводили розвантаження продуктів харчування та здійснювалась ротація особового складу. Повертаючись із гори Карачун, вертоліт Національної гвардії України, у якому перебувало 12 осіб, включаючи генерала-майора Сергія Кульчицького, був підбитий російськими терористами. Весь екіпаж загинув.

«Генерал із серцем солдата», – саме такі слова назавжди закарбувались на постаменті погруддя Героя України, що по вул. Копичинецькій у Чорткові.

20 червня 2014 року Сергію Кульчицькому було посмертно присвоєно звання Героя України – за виняткові військові заслуги перед Україною, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України, інших загиблих було відзначено орденом «За мужність» І ступеня (посмертно).

Читайте також: Одну з вулиць Києва перейменували на честь загиблого тернопільського генерала

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео