Тамара Коблик

На Тернопільщині відкрили пам’ятну таблицю на честь загиблого Героя Олега Похилінського (фото)

Рідні Героя привезли подарунок школі – рослинки-саджанці, які ще пам’ятають тепло турботливих рук їхнього чоловіка і батька

У Шимківцях, на Збаражчині, відкрили пам’ятну таблицю на честь загиблого Героя Олега Похилінського. Про це повідомили у пресслужбі Збаразької міської ради.

Розмістили меморіальну дошку на стіні Шимковецької гімназії, де навчався воїн. Загинув 30-річний солдат на Донеччині 7 лютого 2023 року, захищаючи рідну Україну від ворога.

Освятив пам’ятку настоятель храму Святої Параскеви отець Іван Боднар.

Разом із духівником молились за упокій душі земляка родина, друзі, вчителі і учні, представники як місцевої влади, так і гості із Крупецької громади, зокрема із села Колом’є Шепетівського району, що на Хмельниччині.

Дружина, хресна мама, колеги, класний керівник колишнього учня, голова і депутат Крупецької громади згадували хороброго воїна як добру, скромну, працьовиту людину, яка була дружелюбною та активною, небайдужою до справ громади, палко закоханою у квіти і природу, рідну землю.

Дружина Оксана із 5-річним синочком Максимком привезли із Колом’є подарунок школі – рослинки-саджанці, які ще пам’ятають тепло турботливих рук  їхнього чоловіка і батька.

Відтепер дружна алейка із самшиту, туй, бересклету, барбарису, яку учні  висадили перед освітнім закладом, щоденно нагадуватиме молоді про щиру і просту миролюбну людину, яка героїчно віддала своє молоде життя за її гідне майбутнє.

Нагадаємо, на Шумщині відкрили пам'ятну дошку на честь трьох загиблих Героїв.

Фото Збаразької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео