Юля Вітюк

На Тернопільщині вже розпочали роботу 11 підприємств, які переїхали з інших областей

Важливо у цей час врятувати бізнес, який працює в тих містах, які під загрозою бомбардування та знищення

Вже 11 підприємств з інших областей переїхали на Тернопільщину та розпочали роботу. До тижня часу запрацюють ще 7. Про це під час брифінгу повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. 

Загалом 49 підприємств вже визначились з Тернопільщиною. Є проблема з перевозом техніки, їхнього обладнання. Як правило, це підприємства з Донецької, Луганської областей. Тому чекаємо коридор, щоб вивезти це обладнання, — розповів він.

Ряд суб’єктів господарювання почали працювати і у Тернополі. З ними та іншими підприємцями, які ще вивчають місто та область як потенційну територію для свого виробництва провели робочі зустрічі.

Ряд суб’єктів господарювання почали працювати і у Тернополі

Ми запрошуємо суб’єктів господарювання зі Сходу, Півдня, з Півночі України приїжджати сюди і працювати. Важливо у цей час врятувати бізнес, який працює в тих містах, які під загрозою бомбардування та знищення. Потрібно зберегти технології, обладнання, виробництво, людей, — зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

На робочій зустрічі були присутні і працівники великих фінансових установ. За словами голови міста, вони готові фінансувати бізнес під 0% річних.

Дізнатися інформацію щодо вільних приміщень і земельних ділянок можна, зателефонувавши в управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради за номером (067) 447-35-21, або звернувшись за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 1 в управління економіки міської ради, щоб отримати детальну інформацію.

Фото з відкритих джерел та брифінгу ТОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео