Ростислав Фук

На Тернопільщині за місяць зупинили понад пів сотні п'яних водіїв (фото)

Патрульні нагадують, що водій, який сідає за кермо напідпитку – потенційний вбивця

За минулий місяць інспектори патрульної поліції виявили 56 нетверезих водіїв, на яких склали відповідні адмінматеріали та направили справи до суду. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Так, днями під час патрулювання інспектори зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль Skoda. Спілкуючись з водієм вони виявили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння та запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер. Водій погодився. Результат огляду виявив 1,74 проміле алкоголю в крові громадянина.

Іншого нетверезого водія моторолера Honda з ознаками сп’яніння зупинили за порушення правил дорожнього руху вночі 3 квітня. Результат алкотесту – 2,37 проміле алкоголю.

Патрульні склали на обидвох водіїв відповідні адміністративні матеріали та відсторонили їх від керування.

Керування транспортним засобом в стані сп’яніння — це одне з найтяжчих правопорушень, передбачених КУпАП. Водій, який сідає за кермо напідпитку — потенційний вбивця. Він не здатен адекватно сприймати дорожню обстановку, через знижену швидкість сприйняття та реакції. Кермуйте відповідально, – кажуть патрульні.

Читайте також: У Тернополі п’яна водійка намагалася втекти з місця ДТП

Фото Патрульної поліції Тернопільської області та з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео