Ростислав Фук

На Тернопільщині захворюваність на COVID-19 за два тижні зросла на 35-37%

Завантаженість ліжок у медичних закладах також збільшується, кажуть лікарі

Під час засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, яке відбулося 21 вересня, лікар-епідеміолог Володимир Паничев проаналізував рівень захворюваності на CОVID-19 у регіоні та зазначив, що спостерігається динаміка до зростання кількості хворих на коронавірус. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Місто та країна продовжує перебувати в стані епідемії, ситуація в цілому на Тернопільщині останніми тижнями ускладнюється. Про це свідчить постійне зростання кількості хворих, а також кількість летальних випадків. Погіршення спостерігається серед так званих груп ризику. Впродовж останніх двох тижнів захворюваність зросла в області близько на 35-37%, у Тернополі – на 28%, – каже Володимир Паничев.

Завантаженість ліжок у медичних закладах також збільшується, ця цифра становить близько 32%. Щодо прогнозів, то лікарі-епідеміологи очікують, на жаль, надалі зростання захворюваності. Адже ситуація, яка спостерігається зараз з поширення недуги дещо схожа на ту, яка була минулого року.

Щодо смертності, то у віці старше 80 років летальний випадок припадає на кожну 11 людину зі 100 хворих.

Водночас одним із превентивних заходів запобігання захворювання є вакцинація. Наприклад, кількість летальних випадків серед осіб, що отримали щеплення, складає  2,65%, в той час, як смертність серед населення без вакцини - 97,34%. Першочергово вакцинація захищає від тяжкості перебігу хвороби та летальності, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 22 вересня у Тернополі відновили обов’язкове носіння масок.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео