Божена Волинець

На Тернопільщині запроваджують комендантську годину

Це не привід для паніки. На Тернопільщині ситуація контрольована.

На  Тернопільщині запровадили  комендантську годину з  22.00 до 6.00. Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Це означає:

- заборону громадянам  перебування з 22.00 год до 06.00 год на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень,які будуть надаватися виключно працівникам підприємств та організацій,що забезпечують життєдіяльність міста;

- заборону руху власного транспорту.

- Але це не привід для паніки. Станом на на 15:30 ситуація на Тернопільщині стабільна і контрольована!  Дякуємо нашим Збройним Силам за мужню боротьбу!Нагадую ще раз,  сигнал для  населення - звук сирени!  - йдеться у повідомленні. 

Як допомогти написав Володимир Труш:

- Ми знімаємо всі інформаційні знаки і таблички - назви міст, селищ, вулиць. Це заходи безпеки, не фотографуйте і не панікуйте;

- якщо ви побачили техніку без розпізнавальних знаків, НЕ пишіть про це в чати, повідомляйте одразу українським військовим на гарячі лінії ЗСУ.

Телефон Міністерства оборони та ЗС України

0 800 50 04 42

+380 93 101 3100 СБУ

- прошу  виконувати законні вимоги правоохоронців на блокпостах!

Зараз співробітники поліції несуть там службу, проводять перевірки документів  та оглядають транспортні засоби. Можуть виникнути затори на в’їздах та виїздах з населених пунктів. Тернополян просять з розумінням поставитися до таких дій силовиків у період військового стану та виконувати усі їхні законні вимоги. 

- ми включили у Тернополі вуличне радіо!

- там звучатимуть наші повідомлення про те, як треба себе поводити і заклики не панікувати. 

- працюють наші гуманітарні штаби, які допомагають людям, що їдуть до нас з областей, де ведуться активні бойові дії, ми поселяємо і можемо забезпечити харчами.

- закликаю не панікувати, не поширювати недостовірну інформацію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео