Віра Олександрович

Голова ОДА Володимир Труш сам побоявся вводити комендантську годину на Тернопільщині (відео)

Труш

Голова обласної держадміністрації (ОДА) Володимир Труш перекинув відповідальність про введення комендантської години на Тернопільщині на місцеву владу. Тобто вирішив свою обіцянку, дану президенту Володимиру Зеленському під час наради, виконати чужими руками.

Так, уже після завершення робочого дня (о 19.27 – прим.) вчора, 10 квітня, на сайті ОДА оприлюднили заяву очільника під заголовком «Вихідні вдома, це – не комендантська година, а відповідальність». У ній Володимир Труш звернувся до жителів краю із проханням залишатися вдома.

- Вихідні вдома - це величезна допомога лікарям. Мінімум контактів - мінімум заражень. Це істотний збій у ланцюгу поширення коронавірусної інфекції. Тож прошу вас залишатися вдома, заради себе, своїх рідних, заради України, - сказав чиновник.

[embed]https://www.facebook.com/oda.te.gov.ua/videos/1089457811419670[/embed]

Окрім того, у новині йшлося, що в минулі суботу і неділю жителі Тернопільщини дослухалися до порад медиків мінімізувати контакти. До того ж, за даними поліції, рух транспорту на шляхах області 4 та 5 квітня був значно меншим. На вулиці люди виходили лише в разі необхідності. Отже, краяни і так достатньо свідомо дотримувалися правил карантину, то навіщо були заклики очільника?

А виявляється, тому що (цитуємо) «…3 квітня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній держадміністрації рекомендувала органам місцевого самоврядування Тернопільської області запровадити, відповідно до законодавства, додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, зокрема, щодо пересування і перебування громадян у громадських місцях у період вихідних і святкових днів (із 13 год. суботи до 6 год. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів)». Отже, це «прозорий» натяк на те, що органи місцевої влади мали б виконати наказ. Однак – не Володимира Труша, а комісії, та ще й – за 3 квітня.

До слова, у ці вихідні, 11 і 12 квітня, у Тернополі комендантську годину вирішили не оголошувати, лише посилили контроль і обмежувальні заходи. Такі ж заяви вчора, 10 квітня, зробили міські голови Львова і Києва. Вони апелювали тим, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 нині у регіонах – стабільна, серйозних спалахів інфекції немає. Окрім того, введені обмежувальні заходи і так – доволі жорсткі, тож тепер треба лише ретельно стежити за їх виконанням.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео