Ростислав Фук

На Тернопільщині засудили жителя Донеччини, який воював проти ЗСУ

До 15 років позбавлення волі засуджено жителя Донеччини, що воював проти ЗСУ у так званій «народній міліції «днр»

За публічного обвинувачення тернопільських прокурорів в порядку спеціального судового розгляду жителя Краматорська засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за участь у діяльності терористичної організації. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що мешканець Донецької області у 2014 році вступив до складу силового блоку терористичної організації «днр» - терористичну групу «народне ополчення Донбасу», яка з 2015 року увійшла до одного з підрозділів так званої «народної міліції днр». Встановлено, що засуджений обіймав посади снайпера та командира роти.

На цих посадах він відповідав за виконання підрозділом бойових завдань, стан і збереження зброї, боєприпасів, а також керував діями підпорядкованих йому учасників терористичної організації «днр».

Окрім того, у період з 2015-2018 років брав участь у веденні бойових дій проти ЗСУ, проводив розвідувальні заходи та здійснював спостереження за переміщенням українських військовослужбовців.

Чоловіка засудили за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснювали слідчі УСБУ в Тернопільській області. Строк відбуття покарання засудженому рахуватиметься з моменту його затримання на виконання вироку суду.

Читайте також: Воював проти ЗСУ: на Тернопільщині оголосили підозру жителю Донеччини

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео