Ростислав Фук

На Тернопільщині затримали ексслужбовця військкомату на хабарі (фото)

Як встановили правоохоронці, підозрюваний допомагав чоловікам відтермінувати їх призов на службу до лав ЗСУ

Ексслужбовця районного територіального центру комплектування на Тернопільщині затримали правоохоронці на хабарі. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції, перебуваючи на посаді провідного спеціаліста одного з районних ТЦК, фігурант допомагав чоловікам відтермінувати їх призов на службу до лав ЗСУ. Зокрема обіцяв домовитися з представниками вищих навчальних закладів про їх зарахування на платну форму навчання. «Ціна питання» – 2000 доларів США. Вийшовши на пенсію, колишній службовець продовжив корупційну діяльність.

Як встановили правоохоронці, підозрюваний допомагав чоловікам відтермінувати їх призов на службу до лав ЗСУ

Поліцейські затримали фігуранта під час отримання хабаря у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру за частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 107 тис. грн застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Читайте також: Ціна питання - 10 тис. доларів: тернополянина підозрюють в отриманні «нагороди» за допомогу ухилянту

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео