Ростислав Фук

На Тернопільщині завершили облаштування місця перепоховання останків понад 2500 римо-католиків (фото)

Останки перевезли зі Стрийського кладовища у Львові

Завершують роботи з облаштування місця перепоховання у селі Оліїв Залозецької громади останків римо-католиків,  знайдених протягом серпня–листопада 2022 року археологічною експедицією Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» під час досліджень на території колишнього Стрийського цвинтаря у Львові. про це повідомили на сторінці громадської організації «Залозеччина історична».

Нагадаємо, 600 римо-католиків зі Стрийського цвинтаря перепоховали 1 червня. До того наприкінці листопада 2022 року на старий католицький цвинтар в Олієві перенесли останки 2 тис. римо-католиків із львівського кладовища. 

Загалом на місці створили могильний комплекс, впорядкували територію навколо перепоховання та встановили пам’ятний знак.

Щиро дякуємо Старості села Оліїв Гончаренку Володимиру Івановичу за сприяння та всебічну допомогу у реалізації проекту. ТОВ «ПАРК СПЕЙС» за фінансову підтримку та Сус Ірині, яка розробила та професійно візуалізувала проєкт. А також дякуємо усім, хто підтримував та допомагав у цій нелегкій, але важливій та потрібній справі, – йдеться в повідомленні.

Фото ГО «Залозеччина історична»

Вибір читачів за тиждень

Відео