Анастасія Кисіль

На Тернопільщині згадали дітей, життя яких забрала війна (фото)

На площі у центрі міста у Зборові виклали дитячі іграшки, які символізують маленькі життя, які забрала війна

Акцію «Втрачене дитинство» у пам’ять про дітей, які загинули через війну, організували у Зборові 1 червня. На площі у центрі  виклали іграшки, які символізують втрачені дитячі життя. Також члени Молодіжного конгресу Зборівської громади зняли відеоролик, який озвучать трьома мовами, щоб привернути світову увагу до дітей під час війни в Україні. 

За час повномасштабної війни росія вбила понад 240 українських дітей. Ще понад 1000 дітей постраждали. У День захисту дітей ми зобов’язані звернути на це увагу ще раз. Також хочемо нагадати містянам, що триває війна і страждають найменші, -  розповіла Терену організаторка акції Леся Голояд. 

Акція “Втрачене дитинство”.

Іграшки, які люди принесли на акцію, віддали в гуманітарний штаб. Звідти їх планують передати дітям-переселенцям.

Дуже важко уявити, що біля кожної іграшки стоїть дитина, якої вже немає.  Це дуже страшно. Багато людей зупинялися і просто дивилися на цю інсталяцію, - ділиться важкими емоціями Леся Голояд. 

Кожна іграшка символізує життя дитини, яке забрала війна. 

Акцію зняли на відео, яке озвучать англійською, польською та німецькою мовами. Його планують поширити у закордонні медіа.

Учасниця акції Вікторія Романів.

Ми, як сильна та незалежна держава, мусимо достукатися до кожного громадянина іншої країни, щоб вони відчули біль і трагізм нашої ситуації, тому що загинули понад 200 дітей, - додає учасниця акції Вікторія Романів. 

До слова, 1 червня у Львові організували акцію “Екскурсія, яка ніколи не відбудеться”. На площу Ринок виїхали шкільні автобуси, у яких 240 дітей вже ніколи не приїдуть на екскурсію до Львова. На порожніх сидіннях поставили іграшки та бейджики з іменами загиблих. 

Світла пам’ять дітям, у яких війна назавжди забрала майбутнє. 

Фото Лесі Голояд та зі сторінки Андрія Садового

Вибір читачів за тиждень

Відео