Ростислав Фук

На Тернопільщині знищили пам’ятні липи, яким майже 160 років (фото)

Розмір шкоди внаслідок знищення пам'ятки природи склав понад 3 млн грн

У селі Мильне Залозецької громади знищено пам'ятку природи місцевого значення «Липи біля Святого Миколая». Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Порушення виявили фахівці Інспекції спільно з працівниками Південно-Західного міжрегіональнального управління ЛМГ під час планової перевірки Залозецької селищної ради.

Розмір шкоди, заподіяної природно-заповідному фонду внаслідок знищення пам'ятки природи склав 3 422 771 грн.

​Оскільки в даному порушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ч. 1 ст. 252 Кримінального кодексу України, Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області матеріали перевірки скеровані до поліції для подальшого внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та встановлення винних осіб, – йдеться в повідомленні.

Довідково

Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Липи біля Святого Миколая» складалася з трьох лип серцелистих віком майже 160 років і діаметром 76, 70 та 114 сантиметрів, що мали природоохоронну, історико-культурну, еколого-освітню та естетичну цінність. Липи висаджені у 1867 році біля фігури Святого Миколая у селі Мильне Тернопільського району.

Закликаємо громадян не бути байдужими спостерігачами, а протидіяти будь-яким випадкам порушення природоохоронного законодавства та докладати зусиль задля збереження нашого довкілля! Про виявлені факти шкоди довкіллю можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82, або на електронну адресу: tern@dei.gov.ua, – кажуть екологи.

Фото Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео