Олена Чепіль

На Тернопільщину евакуювали пацієнтів лікарень зі східних областей (відео)

Людей перевезли евакуаційним медичним потягом. Їм нададуть допомогу у тернопільських лікарнях

Пацієнтів лікарень з тих областей, в яких тривають активні бойові дії, евакуювали на Тернопільщину. Людей вдалося вивезти із зони бойових дій завдяки команді «Лікарі без кордонів». Про це повідомляє пресслужба Тернопільської військової адміністрації.

«Лікарі без кордонів» – незалежна міжнародна медична гуманітарна організація, яка допомагає постраждалим від природних і техногенних катастроф, а також під час збройних конфліктів.

З 31 березня команда розпочала свою роботу на сході нашої країни. За цей час вдалося здійснити 25 поїздок та евакуювати 680 пацієнтів. Окрім лікарів з різних куточків світу, в команді працює 4 українських.

Наша місія – це перевозити пацієнтів зі східних областей евакуаційним медичним потягом. Це волонтерська організація, в яку лікарі приїжджають з усіх країн світу й по-черзі працюють та змінюють одне одного, – розповідає лікарка команди «Лікарі без кордонів» Альбіна.

10 червня, черговим евакуаційним потягом вдалося вивезти 40 пацієнтів, семеро з яких доправили до Тернополя.  Усім нададуть потрібну медичну допомогу.

Фото, відео Тернопільської військової адміністрації

 

Вибір читачів за тиждень

Відео