Ростислав Фук

На Тернопільщину прибули прочани, які йдуть до Почаївської лаври

На Тернопільщині колону прочан чекали поліцейські та мітингувальники

Прочани УПЦ МП із різних регіонів України, які йдуть пішою ходою від Кам’янця-Подільського до Свято-Успенської Почаївської лаври, вже на Тернопільщині. Про це Суспільному повідомила жителька Тернопільщини Олена Ходюк.

Під час святкового Богослужіння в Кам’янець-Подільський собор Олександра Невського Української православної церкви сходяться та з’їжджаються з різних областей України прочани – звідси йдуть паломницькою ходою до Свято-Успенської Почаївської лаври.

24 серпня колона зупинилася на Хмельниччині. На Тернопільщині колону прочан чекали поліцейські та мітингувальники, серед них була й жителька Шумська Олена Ходюк. За словами жінки, мітингувальники їх зустріли о 3-й ранку.

Нагадаємо, на сесії Тернопільської обласної ради, яка відбулася 22 серпня, заборонили заборонила ходу паломників московського патріархату до Почаївської лаври.

Виходячи з умов воєнного стану рада безпеки, обласна рада та місцеві ради приймають рішення про обмеження певних конституційних прав на деякий період. Це аналогічно комендантській годині, — каже адвокат Віталій Вітів.

За його словами, під час воєнного стану існує необхідність прийняти такі заходи.

Правоохоронці будуть перевіряти на дотримання порядку, зокрема, чи не мають заборонених предметів, чи не перебуває особа в розшуку. У випадку, якщо громади бачать, що в них на території відбувається порушення чинного законодавства, то вони зобов’язані звернутися до правоохоронних органів, які безпосередньо мають право вживати заходи для недопущення подальших правопорушень, на їх зупинення. В першу чергу недопущення конфліктів", – розповів адвокат.

Читайте також: Сотні вірян московського патріархату прийшли хресною ходою до Почаївської лаври

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео