Тамара Коблик

На Тернопільщину скоро знову повернеться тепла осіння погода

Та у суботу варто бути обережними під старими деревами, дахами будинків, білбордами, закріпити на відкритих балконах та терасах нестійкі предмети - синоптики попереджають про сильний вітер

У суботу, 28 жовтня, на Тернопільщині буде вітряно, пориви вітру досягатимуть небезпечних метеорологічних явищ. В неділю та до кінця поточного місяця очікується суха та тепла погода. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру з гідрометеорології.

28 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі дощі. Вітер західний, 7 – 12 м/с, пориви 17 – 22 м/с, вночі місцями до 25 м/с. Температура вночі 5 – 10° тепла, вдень 10 – 15° тепла.

Будьте обережними під старими деревами, дахами будинків, білбордами, закріпіть на відкритих балконах та терасах нестійкі предмети.

Проте вже неділя, за прогнозом синоптикині Наталі Діденко, буде погожою та теплою.

Повсюди в Україні 29-го жовтня очікується суха погода із сонечком, із високою температурою повітря +14+19 градусів, на півдні +20+24 градуси, трохи свіжіше на північному сході +10+13 градусів. Така ж чудова погода очікується у понеділок-вівторок - сонячно (якщо тумани не завадять) та з температурою повітря +15+20 градусів, на півдні до +24 градусів.

На Тернопільщині у неділю, 29 жовтня, буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 4 – 9° тепла, вдень 13 – 18° тепла. У понеділок, 30 жовтня, без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 7 –12° тепла, вдень 16 – 21° тепла.

 

Тому завтра ховаємося від вітру у захищених приміщеннях, квартирах, хатах, музеях та кафе, а в неділю можна сміливо планувати прогулянки на вулиці і навіть підставляти носа сонечку у пошуках запізнілого вітаміну Д), - поділилася на своїй сторінці у фейсбуці Наталя Діденко.

Вибір читачів за тиждень

Відео