Тамара Коблик

Синоптики попереджають про заморозки уночі

8 жовтня на території нашої області очікуються пориви північно-західного вітру зі швидкістю 15 - 20 м/с

Уже найближчої ночі в Україні очікуються заморозки. Ба більше, подекуди, ймовірно, йтиме перший сніг. Про це повідомили у пресслужбі Українського гідрометеорологічного центру.

Синоптики прогнозують, що стовпчики термометрів можуть опуститися аж до -5 градусів. Ймовірно, заморозки вдарять в більшості областей.

9 жовтня у південно-східній частині, на Закарпатті та Прикарпатті, 10 жовтня у північно-східних областях та в Криму невеликий дощ. До речі, у в Карпатах з мокрим снігом. Тим часом на решті території переважно без опадів.

Вночі 9 жовтня в Україні, крім південної частини, 10 жовтня в більшості областей на поверхні ґрунту (в Карпатах у повітрі) заморозки 0 – 5 градусів (І рівень небезпечності, жовтий), – попередили синоптики.

В Україні прогнозують заморозки

На Тернопільщині вдень очікується +8...+10 градусів, +3...+5 уночі. До речі, 8 та 9 жовтня пориви вітру сягатимуть 15 – 20 метрів на секунду.

Згідно з повідомленням Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 8 жовтня на території нашої області очікуються пориви північно-західного вітру зі швидкістю 15 - 20 м/с.

Аби уникнути можливої небезпеки, в ДСНС рекомендують:

  • Щільно зачиняти вікна, щоб уникнути потрапляння вітру в приміщення.
  • Прибрати з балконів і лоджій всі предмети, які можуть випасти назовні, для вашої та чужої безпеки.
  • Триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, великих дерев та інших об'єктів, які можуть бути небезпечними під час сильного вітру.
  • Не паркувати автотранспорт поруч із зазначеними об'єктами, щоб уникнути можливих пошкоджень.

Примітно, що за орієнтовним прогнозом на картах Укргідрометцентру, уже з 11 жовтня в Україні знову потепліє. Вдень четверга стовпчики термометрів у більшості областей можуть знову перевищити позначку у 20 градусів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео