Орест Сарматський

На Тернопільщині деяких споживачів газу можуть перевести на нові лічильники

big1 (Copy)

Верховна Рада остаточно схвалила законопроект (№ 2553 ), який поступово набуде чинності з 1 травня 2022 року до 1 травня 2023-го. Як повідомляється, згідно з документом, спожитий газ у платіжках нараховуватимуть не в кубометрах, а в одиницях енергії (кВт·год).

Як зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, насправді ця ініціатива є прогресивною. Щоправда, залишається одна проблема – перехід споживачів на новий облік стане для них надто затратною процедурою, оскільки їм доведеться встановлювати нові лічильники.

В останню чергу (після компаній) до програми можуть підключитися побутові споживачі, які використовують газ для приготування їжі.

-Таких у нас - мільйони. Але їм така процедура вкрай невигідна. Вони платять щомісяця в середньому по 50-60 грн. І встановлення спеціального лічильника за 20 тис. грн окупиться через десятки років, - додав Олег Попенко.

Нагадаємо, побутові споживачі почали частіше скаржитися на якість газу у своїх будинках. Нарікають, що через низьку калорійність блакитного палива приготування їжі на плиті займає більше часу. Більше того, газ при згорянні нібито набуває специфічного запаху.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео