Орест Сарматський

На Тернопільщині епіцентром захворювання на коронавірус став Монастириський район

1563209432-3103 (Copy)

У Монастирському районі зафіксовано вже 35 осіб, хворих на коронавірус.

Про це на свій сторінці у Facebook напередодні повідомив заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь

«На 18.00 год в Монастириському районі інфікованих коронавірусом – 35 осіб, повідомляють у оперативному штабі району. Серед них - 7 лікарів, 7 медсестер, 6 молодших медсестер, два держслужбовці, один священник, зав дитсадком та одна дитина, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в Тернопільській міській інфекційній лікарні перебуває 4 інфікованих з району, в районній лікарні госпіталізовано шестеро осіб, інші – на самоізоляції.

Окрім цього посадовець повідомляє, що упродовж минулого дня в районну лікарню поступив один новий реанімобіль від обласного управління охорони здоров’я.

Районному оперативному штабові вдалося придбати 45 захисних костюмів для медперсоналу, а також 10 костюмів передали з Козівської районної лікарні. Плюс два комбінезони. Домовились про новий апарат штучної вентиляції легень. Волонтери достатньо забезпечили лікарню масками. Є 6 кисневих балонів.

Водночас, бракує тестів (тести є на імуноглубулін, необхідні ПЛР- тести), пробірок для продовження відбору зразків у всіх контактних.

Відсутні противірусні ліки (Таміфлю, Сельтивір), жаропонижуючі (Парацетамол), антибіотики широкого спектру дії 4-го покоління.

Фото: ТОЛЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео