Віра Олександрович

На Тернопільщині готуватимуть таких газозварювальників, що всі заздритимуть (фото, відео)

Цех

Сучасний навчально-практичний центр відкрили на базі Бучацького професійно-технічного училища. Таким успіхом в обласній держадміністрації похвалилися вчора, 18 лютого.

Отже, фактично нова освітня база діятиме у державному навчальному закладі із власною історією, що розпочалася ще у 1950 році. Там тепер готуватимуть по-новому зварювальників, газозварювальників і газорізальників.

Гості
Гості

Облаштувати такий центр вдалося завдяки перемозі закладу у Всеукраїнському конкурсі проєктів. Причому це - вже другий навчальний центр, відкритий на базі Бучацького профтехучилища. Перший, нагадаємо, – готує спеціалістів у сфері освітлювання.

- Підготувати висококваліфікованого спеціаліста можна тільки тоді, коли є якісна матеріальна база, - наголошує начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. - Тому, коли оновлюються навчально практичні центри, коли осучаснюється обладнання, необхідне для навчання учнів, завжди відчуваєш радість і розумієш, що тепер випускники закладу професійної освіти зможуть надати підприємцям ті робітничі послуги, які він потребує.

Стрічка
Стрічка

До речі, участь у відкритті взяли голова обласної держадміністрації Володимир Труш і голова найвищого представницького органу краю Михайло Головко. Власне, вони і мали честь перерізати святкову стрічку.

- Це той час і той момент, коли мені тут, перед вами стояти дуже радісно і приємно, - стверджує Володимир Труш. – І я гордий з того, що до такого покращення долучилася і держава, і обласна рада. Це партнерство сприяло тому, що ми спільно зробили таку важливу роботу. Сподіваюся, що виграний вами грант і відкриття нових професій стане лише початком.

Під час спілкування з колективом центру очільник підкреслив факт про підвищення рівня конкурентоздатності училища, яке нині забезпечує підготовку фахівців за сімома спеціальностями.

Труш
Труш

- Цей заклад готує спеціалістів, які критично потрібні країні, - каже пан Труш. - Останні кілька років ці професії не були в пріоритеті. Ми не доносили важливість і потребу у таких фахівцях, як зварювальник, монтажник чи електрик. Тож із кожним роком охочих здобувати цей фах меншало. Як наслідок, виник дефіцит.

На думку Володимира Труша, професійно-технічна освіта останнім часом зазнала багато викликів. Але добре те, що органи місцевого самоврядування та виконавчої влади разом доводять, що спільні зусилля дають результат.

- Переконаний, що новий навчально-практичний центр відкриє і для учнів, і для педагогів ще більше можливостей і перспектив, - підсумовує Володимир Труш.

Головко
Головко

Важливість створення центру визнав і голова облради Михайло Головко. На його думку, Тернопільщина не зможе розвиватися без зварювальників, газозварювальників і газорізальників. Особливо це стосується аграрного сектору і будівництва.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соцмережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео