Оксана Бучко

На Тернопільщині хочуть облаштувати екологічний простір у публічній бібліотеці

банер-1024x683

Екологічний простір серед книг планують влаштувати на базі Шумської публічної бібліотеки на Тернопільщині. Так поєднають оновлений демонстраційний майданчик та освітню програму з охорони довкілля для дітей та їх батьків.

Новий проєкт включатиме креативний екодизайн (природні кольори, натуральні матеріали), елементи декору з переробних матеріалів, нові книги на екологічну тематику та навколишній світ, освітню програму (лекції та майстер класи з екологічної тематики, сортування сміття та переробки, збереження біорізноманіття тощо).

- Проект в першу чергу налаштований на освіту молодого покоління щодо ідей та цілей сталого розвитку, - говорить директор Публічної бібліотеки Шумської міської Інна Богомол. - Покоління, що зараз вступає в життя, одержить у спадщину непрості екологічні проблеми, усвідомити які необхідно усім жителям Шумської громади. Саме бібліотека може сформувати у них основи відповідального ставлення до навколишнього природного середовища, позитивну мотивацію до екологічно правильної поведінки і діяльності у довкіллі, розуміння екологічних проблем та шляхів їх вирішення. Створення комфортного і сучасного освітнього еко-простору для навчання, підвищення рівня екологічної свідомості, дасть можливість проведення змістовного дозвілля та самоосвіти жителів Шумської громади.

Для реалізації проекту потрібна підтримка меценатів. Зокрема, таким чином хочуть зібрати 20 тисяч гривень. Кошти підуть на придбання виставкового стенду, декоративного виставкового стелажу, м’яких зелених пуфів, сучасних книг на природоохоронну тематику, а також екомемо гру, еконструктора, набору для вирощування рослин, годинник з переробленого пластику. Окрім того, кошти потрібні на промоцію проекту.

Перерахунок можна здійснити за реквізитами:

БФ «Бібліотечна країна»,

Р/р UA493510050000026008593756000 в АТ «УкрСиббанк»,

МФО 351005, ЄДРПОУ 3982145

Призначення платежу: «Зелена бібліотека».

А також в головному меню сайту ви можете скористатись кнопкою «Підтримати внеском».

Цей проєкт також можна підтримати голосом на Громадському бюджеті Шумської громади.

До слова, у світі рух «Green library» розвивається вже понад 20 років. «Зелені бібліотеки» демонструють на власному прикладі практики сталого споживання та впроваджують просвітницьку роботу серед населення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео