Віра Олександрович

На Тернопільщині «капають» на тих, хто не платить податки 

Розгляд письмових звернень громадян до Головного управління ДФС у Тернопільській області – під контролем.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Упродовж 7 місяців до Головного управління ДФС в області надійшло 75 письмових звернень від 92 громадян, – кажуть у податковій. – Це – лише на 4 звернення більше, ніж торік.

Що цікаво, більшість заяв – аж 72 - фіскальне відомство отримало звичайною поштою. Ще 3 повідомлення були надіслані засобами електронного зв’язку.

– Письмово до органів ДФС області звернулися 83-є громадян, соціальний стан яких не визначили, а також 4 пенсіонери, 3 підприємці і двоє безробітних, – уточнюють у податковій. – У своїх зверненнях заявники найчастіше цікавилися контрольно-перевірочною роботою – 41 заява (54,7%), інформували про ухилення від сплати податків – 9 заяв (12%), повідомляли про відмову в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 5 заяв (6,7%).

До речі, 4 особи звернулися, щоб отримати консультацію із питань податкового законодавства, по 2 заяви надійшло щодо адміністрування єдиного соціального внеску, акцизного податку, реєстрації та обліку платників, ліцензування певних видів господарської діяльності, справляння податку на доходи фізичних осіб.

– Заявники порушували також питання митного оформлення (ввезення, вивезення) товарів і транспортних засобів, подання податкової звітності, виникнення та сплати податкового боргу, єдиного податку тощо, – додають фахівці.

Власне, із отриманих 75-ти письмових звернень розглянули у встановлений законом термін 66. Ще 9 заяв перебувають на виконанні, оскільки термін їхнього розгляду ще не настав.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео