На Тернопільщині лише один пам’ятник Лесі Українці у повний зріст (відео)

image

Вона в 4 роки прочитала першу книжку, досконало володіла сімома мовами та грала на фортепіано. А ще писала вірші, які крізь століття продовжують надихати людей у всьому світі. Незрівнянній Лесі Українці – 150! 

– Леся Українка – це дійсно той великий приклад жінки, той великий приклад сили духу, незламності, боротьби за життя, який сьогодні є прикладом і для теперішнього покоління, і думаю, і для прийдешніх поколінь, – розповідає про поетесу народний депутат України Іван Чайківський («За майбутнє»). 

Тендітна дівчина зі смертельною хворобою та незламним характером – приклад сили, мужності та таланту. Вона любила творчість і Україну і саме їм присвятила своє життя.

– Її життєвий шлях – це приклад незламності, приклад віри в себе, віри в перемогу. І тому дуже важливо, щоб її життєвий шлях знала молодь, – зазначає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради («За майбутнє»). 

Єдиний у Тернопільській області пам’ятник Лесі Українці у повний зріст встановлений у селі Миролюбівка, Великоберезовицької ОТГ. Сьогодні там відбулася літературна година, присвячена великій українці.

– Я і сьогодні читаю її вірші. Оте все, що вчив в школі, а пізніше в інституті, зараз я по-новому відкриваю для себе Лесю, по-новому її сприймаю, можливо, з висоти прожитих років, з досвіду, і дивуюся, як вона така тендітна жіночка, яка більшість свого життя боролася з недугою, і писала такі оптимістичні вірші, вірші, які вселяють надію, що все буде гаразд, – з захватом розповідає Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова («За майбутнє»).

На заході, представники команди «За майбутнє» заявили, що візьмуться за реконструкцію пам’ятника Лесі Українки у Миролюбівці, адже його встановили у 1994 році, тому сьогодні і сам монумент, і територія навколо нього потребують оновлення.

Вибір читачів за тиждень

Відео