На Тернопільщині люди скаржаться на агресивну поведінку безпритульних собак 

unnamed (1)

На агресивну поведінку безпритульних собак скаржаться мешканці Великоберезовицької ОТГ. У Петрикові люди не можуть спокійно пройти вулицею, адже голодні тварини кидаються на перехожих. В особливій небезпеці – діти. Вони, на відміну від дорослих, не зможуть відбитися від тварин. 

– Кілька років тому, в Петрикові, собаки загризли старшу людину і відгризли їй голову. Але є діти, є люди, які можуть несвідомо спровокувати собак і станеться біда. Це проблема і її треба вирішувати. Окреме прохання до власників домашніх тварин, тримати їх на своїх подвір'ях і не випускати на вулиці без нагляду, – закликає Святослав Журовський. 

Також чоловік наголошує, що згідно із законодавством, безпритульних тварин можна виловлювати, стерилізувати-вакцинувати і повертати на місце вилову.

– Звертаюсь до органів влади (голова, депутати, виконком, староста), з проханням підписати договір з компетентною організацією, яка буде обслуговувати наше ОТГ в питаннях безпритульних тварин. Оповістити контактні дані по усьому ОТГ, куди мешканці можуть звернутись і повідомити про проблему з цими тваринами, – пише Святослав Журовський.

А також зазначає, що з відповідним проханням звернувся до керівництва ОТГ через електронну пошту.

Проблема з безпритульними тваринами є чи не у кожній громаді Тернопільщини. Раніше «Терен» повідомляв, що в одному з міст області стало забагато безпритульних собак.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео