Орест Сарматський

На Тернопільщині міст через річку «почервонів»

179290117_2985798988353131_3310743415813182619_n (Copy) (Copy)

Міст у селі Підгороднє, що на дорозі міжнародного значення М-12, вперше на Тернопільщині ремонтують, використовуючи  метилметакрилатні смоли.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг в Тернопільській області.

– На штучну споруду почали наносити гідроізоляцію. Водонепроникною мембраною на основі метилметакрилатної смоли вже вкрили ліву частину мосту. Гідроізоляція захистить проїзну частину переправи через річку Довжанка від проникнення та шкідливого впливу води, хімічно агресивних рідин, стічних вод тощо. Також вона забезпечить надійну експлуатацію та підвищить довговічність мосту, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що захисна мембрана на основі метилметакрилатних смол складається з реактивної швидковисихаючої двокомпонентної ґрунтовки, що не містить розчинник. Крім того, у своєму складі вона має гідроізоляційну мембрану жовтого кольору, яка наноситься безповітряним розпиленням та сполучний червоний шар на основі метилметакрилатних смол, що застосовується під асфальтобетонне покриття.

Аналогічна тришарова гідроізоляція буде влаштована на правій частині штучної споруди, коли на лівому проїзді відкриють рух транспорту.

Загальна протяжність дороги міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка в області сягає понад 106 км.

Її частину від Тернополя до межі з Хмельницькою областю відремонтували два роки тому.

Нагадаємо, цього року Служба автомобільних доріг в Тернопільській області планує відновити понад 200 км доріг державного значення, будівництво яких здійснюється за європейськими стандартами безпеки руху та екологічними вимогами.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео