Орест Сарматський

На Тернопільщині науковці-історики переймаються культурною спадщиною регіону

_ORL0005 (Copy)1

«Відродження історико-культурних пам’яток, як невід’ємний елемент розвитку туризму на Тернопільщині» – за такою назвою у Національному заповіднику «Замки Тернопілля» відбулася наукова конференція за участю науковців-істориків, представників туристичних організацій краю.

Учасники дискусії акцентували увагу на тому, що історичне, культурне надбання області має великий потенціал у контексті використання його в туристичній сфері. Адже на Тернопільщині є майже 6730 об’єктів культурної спадщини. Та понад 80 відсотків з них потребують реставрації, а третина таких об’єктів узагалі, перебуває в аварійному стані.

Попри це, в області напрацьовано певні інноваційні підходи в екскурсійній діяльності, організації цікавих туристичних маршрутів. Про це, зокрема, розповіли науковці із Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, обласного краєзнавчого музею.

Досить цікавою був і виступ доктора економічних наук, проректора ТНТУ Романа Шерстюка про діджиталізацію туризму, перспектив цього нового напрямку у туристичній сфері.

Учасники наукової конференції запропонували узагальнити тези зустрічі і викласти їх у спеціально виданому збірнику.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео