Віра Олександрович

На Тернопільщині навіть заступника Генпрокурора змогли здивувати (відео)

Відповідати на будь-які запитання був готовий у Тернополі головний військовий прокурор України Віктор Чумак. 

Втім, діалогу із місцевими правоохоронцями сьогодні, 3 січня, у нього не вийшло. Чим сам гість, до речі, був дуже здивований. Адже в інших областях, за словами пана Чумака, місцеві прокурори просто засипали його запитаннями.

Представлення (1)
Представлення (1)

Нагадаємо, Віктор Чумак приїздив на Тернопілля, аби представити нового головного прокурора Петра Бойка. Принагідно гість вирішив уточнити певні моменти, що стосуються реформи органів прокуратури.

Як проходить реформа, ви вже всі бачили: три етапи, тести на знання законодавства, уточнює він. Для обласних прокуратур усе так само, почнуться із середини березня-початку квітня, тобто у вас ще є трохи часу підівчити, підготуватися…

Чому це потрібно? На думку гостя, люди нині масово їдуть з України не тому, що за кордоном – вищі зарплати. Мовляв, українців там приваблює безпека, якої вони не мають удома. Винні у цьому, зокрема, і правоохоронці, які не працюють із високою віддачею, а також не можуть похвалитися якісними знаннями. 

Реформа триває, бо у лавах прокуратури повинні залишитися лише ті, хто має дві риси: професіоналізм і доброчесність, наголосив Віктор Чумак. Саме у продовження цього короткого спічу він і запропонував присутнім (окрім представників місцевих ЗМІ, бо їм пообіцяли окремий брифінг, як тільки Петро Бойко ввійде у курс справ – прим.) поставити будь-які запитання. Мовляв, секретів – немає, а тому боятися нічого.

Ставте питання, я готовий відповісти. За кількістю запитань я розумію, який дух панує в прокуратурі, каже Віктор Чумак. – Нема питань… От у Вінницькій прокуратурі мені поставили питань 20, у Кіровоградській було приблизно 10. Я спокійно відповідав. Це – нормально. А там, де не ставлять питань, це – якось неправильно… Це ж унікальний випадок, коли ось так можна розпитати про все у заступника Генпрокурора… Ні, то ні…

Після цього гість запросив керівництво Тернопілля (у зустрічі брав участь голова ОДА Ігор Сопель та голова облради Віктор Овчарук – прим.), а також начальників правоохоронних структур краю і заступників обласного прокурора на окрему розмову, за зачиненими дверима. 

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео