Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали переможця програми «Академія культурного лідера»

image002 (Copy)

Стали відомі переможці освітньо-тренінгової програми «Академія культурного лідера».

Як повідомили «Терен» у Тернопільському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою», до Міністерства культури України надійшло 72 заявки з 23 областей України. Перемогу здобули 45 команд з різних областей, серед яких представники Підволочиської громади, які єдині з Тернопільщини змогли здобути перемогу.

- Наші консультації з проєктного менеджменту для громад Тернопільщини дають свій результат. Минулого місяця експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич проводив для представників Підволочиської громади онлайн-консультацію саме з написання проектних заявок на актуальні гранти, серед яких була програма «Академія культурного лідера. Експерт супроводжував громаду на усіх етапах написання заявки, але робота була командною. Радіємо разом з фахівцями Підволочиської громади, сподіваємося, проєкт виправдає всі їхні сподівання, – зазначила Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Академія культурного лідера – освітньо-тренінговий проєкт, запроваджений Міністерством культури України у 2018 році у співпраці з Гете Інститутом в Україні та ГО «Інститут культурної політики».

Мета Програми - допомога у створенні спроможних та ефективних команд всередині об’єднаних територіальних громад, які набудуть необхідних знань та практичних навичок для вирішення суспільно важливих проблем своєї громади через культурно-мистецькі проєкти.

- Учасники програми впродовж року працюватимуть над проєктами для своїх громад та отримають навички з проєктного та грантового менеджменту. Крім того, команди-учасниці матимуть змогу для спілкування та обміну досвідом, розробки спільних проєктів під час міжмодульних конференцій. Найбільш активні і успішні учасниками матимуть можливість взяти участь у навчальних візитах до Німеччини, Чехії та Швеції. А ми тим часом продовжуємо консультувати громади. Сподіваємося, що невдовзі отримаємо хороші новини про нові перемоги наших громад у різноманітних грантових конкурсах, – розповів Тарас Рашкевич.

Нагадаємо, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео