Олег Снітовський

На Тернопільщині назвали, що потрібно, аби за 20 хв рятувальники добралися до місця пожежі (фоторепортаж)

«Створення місцевих пожежних команд - це вимога сьогодення». Цю тезу озвучив напередодні начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей під час брифінгу з представниками засобів масової інформації.

DSC08830 (Copy)
DSC08830 (Copy)

Як повідомляв «Терен», керівник пожежно-рятувальної служби області підбив підсумки роботи пожежно-рятувальної служби за минулий рік та окреслив актуальні завдання на цей рік. Віктор Маслей зупинився і на проблемі формування підрозділів місцевої пожежної охорони краю.

DSC08825 (Copy)
DSC08825 (Copy)

- Створення місцевих пожежних команд - це вимога сьогодення, адже саме у віддалених населених пунктах проблема захисту від вогню набуває особливої гостроти й аби забезпечити надійний протипожежний захист сільської місцевості, необхідно, щоб у кожній територіальній громаді діяли місцеві протипожежні формування, за прикладом розвинутих європейських держав, - сказав начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області.

DSC08821 (Copy)
DSC08821 (Copy)

За його словами, нині в області функціонує 37 місцевих та 2 добровільні пожежні команди. Там несуть чергування 166 осіб на 44 пожежних автомобілях. А у 2018 році в області заступили на чергування ще 5 підрозділів: 4 місцевих пожежних команди – в селах Нижчі Луб’янки Збаразького, Завалів Підгаєцького, Загір'я та Мильне Зборівського районів і 1 добровільна пожежна команда в с. Лопушне Лопушненської ОТГ. Також у минулому році проведено реконструкцію та відкрито оновлені пожежні депо в с. Ласківці Теребовлянської ОТГ та с. Більче-Золоте Більче-Золотецької ОТГ.

DSC08829 (Copy)
DSC08829 (Copy)

Однак для того, щоб прибути на місце пожежі згідно із діючими для рятувальників вимогами за 20 хвилин, потрібна відповідна мережа пожежних команд з автомобілями. Йдеться про створення ще принаймні 35 пожежних підрозділів. У цьому контексті Віктор Маслей і про допомогу у зміцненні матеріально-технічної бази з боку Міжнародного Центру впровадження програм ЮНЕСКО у Тернопільській області, зокрема, й про особисту ініціативу керівника згаданого центру Віталія Семенюка щодо передачі пожежних автомобілів в конмі громади, про що, до речі свого часу повідомляв «Терен».

DSC08819 (Copy)
DSC08819 (Copy)

Отож ситуація така, що тільки спільними діями влади - як обласної, так і місцевої - в ОТГ та благодійників можна гарантувати, що добробут наших краян буде у безпеці, коли йдеться про виникнення та наслідки пожеж.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео