Оксана Бучко

На Тернопільщині один з останніх днів 2019-ого року називають зрадою Небесної сотні

006be10-berkut485

Апеляційний Суд Києва відпустив 28 грудня 2019 року під особисте зобов’язання звинувачених у вбивствах людей на Майдані. Це виконують із наміром звільнити невинних людей у полоні. Під Лук’янівським СІЗО збирались активісти, небайдужі українці, долучився також Молодіжний Націоналістичний Конгрес, куди входять тернополяни. Вони виступили проти такого обміну.

- Вважаємо, що Володимир Зеленський має ухвалити рішення виключити вбивць Майдану зі списків на обмін. Натомість наполягати, що обміну підлягають лише ті, хто був дійсно захоплений в полон під час бойових дій, а не терористи чи безжальні вбивці українців, - йдеться на сторінці МНК.

Також тернополянин Володимир Мороз на своїй сторінці пояснює неприпустимість такого обміну.

- Із одного боку звільняють звинувачених у вбивствах невинних людей, які просто хотіли бути українцями і захищали свою країну-Україну, батьків і дітей від агресора; а з іншого боку (і це зрозуміло) терористів та агресорів звільняють ради того, щоб звільнити полонених Росією українців, яких чекають родини і загалом вся українська Україна, - пише він. -  Виходить роздвоєння між прагненням справедливо покарати злочинців і прагненням звільнити утримуваних у російських тюрмах невинних людей. Важко уявити себе на місці сімей, які роками чекають на батька, чоловіка, брата з полону… Можна зрозуміти намір політиків звільнити їх. Але політики – кожен політик таким прагне бути – це люди, які тому й керують, що вони – далекоглядні. Якщо терористи захоплюють невинних заручників, щоби звільнити інших терористів, то політики повинні розуміти суть їхніх дій. Звільнені терористи будуть тріумфувати і продовжать нападати на людей і вбивати їх. Звільнене зло множитиме зло. На тих, хто звільняє зло, «заради добра» неодмінно впаде тінь як на людей, які зі злом домовляються, співпрацюють. А саме зло розумітиме, що такі політики – слабкі і їх треба ще більше тероризувати і шантажувати, треба ще більше захоплювати невинних громадян, щоби був ґрунт для виконання їх злих вимог. «Катехизм Католицької Церкви» подає, що: «Не дозволено чинити зло, щоб отримати з нього добро (§ 1756). Це не тільки Католицька Церква так вчить… Моральність людських учинків залежить від: 1) обраного предмета; 2) мети чи наміру; 3) обставин дії («Катехизм Католицької Церкви» §1750). Також пояснення подає «Катехизм УГКЦ «Христос наша Пасха»: «Якщо хоча б один із критеріїв моральної оцінки людських вчинків – зміст, мета чи намір дії – суперечить остаточній меті християнського життя, то такий вчинок треба вважати гріховним» (§743). Як людина, я в одному впевнений, наших людей, які у полоні, треба звільняти. Більше того, треба зробити так, щоб наші люди туди не потрапляли. Але не ціною здачі в полон усієї країни чи якоїсь її частини. От на це і є політики, які мають працювати на випередження.

Також на сторінці батька Устима Голоднюка з Тернопільщини, який загинув на Майдані, бачимо допис: «Запам’ятайте цей день, коли ви зрадили Небесну сотню».

Детальніше про таке рішення у суді можна подивитись ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео