Віра Олександрович

На Тернопільщині оприлюднили номери телефонів, з яких телефонують шахраї

Шахрай_телефон

На Тернопільщині активізувалися шахраї-псевдоподатківці. Зазвичай вони дзвонили до керівників місцевих підприємств. Усі підозрілі номери телефонів – відомі.  

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Зокрема, у лютому в обласному центрі і кількох районах області були дзвінки невстановлених шахраїв, кажуть у Відділі з питань запобігання і виявлення корупції Головного управління ДПС в області. Аферисти намагалися заволодіти грошима суб’єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники телефонували посадовцям суб’єктів господарювання краю з мобільних телефонів і, представляючись службовими особами Головного управління ДПС в області, чи їхніми довіреними особами, вимагали кошти – начебто для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги чи на якісь інші нагальні потреби.

Невстановлені особи зазвичай просять надати так звану «матеріальну допомогу» для вигаданих нагальних потреб, уточнюють у податковій. Наприклад: для проведення заходів із святкування застілля, для залагодження питань пов’язаних із проведенням у них перевірок тощо.

Ось частина телефонних номерів, з яких телефонували шахраї: 095-606-53-18; 050-834-56-87; 095-047-93-61; 063-42-13-730; 073-14-24-939; 097-82-85-958 і 073-096-25-72.

Зазвичай, такими діями займаються так звані «телефонні аферисти» та особи, які відбувають терміни ув’язнення, наголошують у податковій. Здебільшого, завдячуючи пильності громадян і підприємців, такі афери до втілення не доходять. Проте, як свідчить практика, частина громадян все-таки ведеться на побідні афери і надає кошти злочинцям. 

Своїми діями такі злочинці в очах громадськості кидають тінь на честь і ділову репутацію працівників Державної податкової служби в цілому, наголосили фахівці.

Вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДПС в області, його структурних підрозділів жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи від імені довірених осіб не давали і давати не можуть, кажуть у податковій. Тож наполегливо радимо всім бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію.

Зважаючи на вище викладене, фахівці звернулися з проханням до небайдужих громадян і суб’єктів підприємницької діяльності з Тернопільщини. Про відомі факти таких неправомірних варто негайно повідомляти до місцевих органів Національної поліції задля встановлення і документування осіб, причетних до шахрайства.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео