Орест Сарматський

На Тернопільщині п’яний винуватець смертельної аварії 3 роки відбуватиме покарання

841a6037b47f68ceabecd24141b95e33ebc78507 (Copy)

Верховний Суд залишив без змін вирок Тернопільського апеляційного суду щодо водія, який вчинив смертельну аварію у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє пресслужба Апеляційного суду Тернопільської області.

- Колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду відхилила касаційну скаргу захисника засудженого Олександра М. на вирок Тернопільського апеляційного суду від 5 лютого 2020 року, - йдеться у повідомленні.

Торік чоловік скоїв аварію у Борщівському районі, внаслідок якої один із пасажирів помер.

Суд дав винуватцю 5 років позбавлення волі та звільнив від основного покарання з іспитовим строком на 3 роки із покладенням відповідних обов'язків.

Але з цим чоловік не погодився і подав апеляцію.

Колегія суддів прийшла до висновку про можливість призначити Олександру М. покарання у виді позбавлення волі в мінімальному розмірі, тобто 3 роки позбавлення волі. Крім того, після відбуття основного покарання Олександра М. ще на 3 роки позбавлено права керування транспортними засобами.

Проте засуджений та його захисник не погодились із призначеним покаранням і оскаржили його у суді касаційної інстанції.

Та Колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду доводи касаційної скарги визнала необґрунтованими та невмотивованими, нагадала про невідворотність наслідків аварії, а саме смерті 27-річного пасажира авто.

Тому вирок Тернопільського апеляційного суду залишив без змін, а касаційну скаргу захисника засудженого — без задоволення.

Фото прокуратури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео